Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.06.2021.

Poseta šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sema Fabricija Univerzitetu odbrane



Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici posetio je danas Univerzitet odbrane.

Na početku posete, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, sa saradnicima, predstavio je ambasadoru Fabriciju misiju, zadatke i kapacitete te vojnoobrazovne ustanove. General Radovanović podsetio je da je Univerzitet odbrane osnovan odlukom Vlade Republike Srbije 2011. godine, dodajući da je reč o samostalnoj visokoškolskoj ustanovi koja obavlja delatnost visokog vojnog obrazovanja kroz studije prvog, drugog i trećeg stepena iz više naučnih oblasti u okviru obrazovno-naučnih polja, kao i posebne programe usavršavanja.

Rektor Univerziteta odbrane, tokom obilaska smeštajnih i nastavnih kapaciteta u renoviranom objektu u krugu Vojne akademije, predstavio je ambasadoru Fabriciju informatičku opremu i nastavna sredstva koja se koriste tokom nastavnih procesa, posebno naglašavajući značaj implementacije platforme za učenje na daljinu za polaznike svih nivoa usavršavanja tokom pandemije virusa kovid-19.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji obišao je i Sportski centar Vojne akademije, kao i rekonstruisanu i modernizovanu Pištoljsku streljanu.

U završnom delu posete, ambasador Fabrici održao je predavanje polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane, najvišeg nivoa usavršavanja oficira i državnih službenika, na temu odnosa Republike Srbije sa Evropskom unijom i pregovaračkog procesa.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.06.2021
mp4 (112 MB)
Obilazak Univerziteta odbrane