Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.04.2021.

Provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog rokaNa poligonima i vežbalištima u centrima za obuku Vojske Srbije realizovana je provera osnovne individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Vojnici su se u periodu obučavanja teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama naoružanja i realizovali programska gađanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama i uspešno su položili test fizičke provere kako bi spremno dočekali proveru obučenosti.

Na završnom ispitu individualne osposobljenosti u toku prvog dana vojnici su rešavali zadatake iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke prikazali stečena znanja. Drugog dana vojnici su praktično pokazali znanja, sposobnosti i veštine na sredstvima za koja su se obučavali.

Neposredno po završetku provere individualne obučenosti, vojnici će služenje vojnog roka nastaviti u centrima za specijalističku obuku, gde će se obučavati za različite specijalnosti u okviru svojih rodova i službi.
photoFOTOGALERIJA