Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.04.2021.

Ministar Stefanović: Srbija kredibilan kontributor u misijama UN i EU



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je danas, učestvujući putem video-linka na Drugom ministarskom sastanku radne grupe Takuba, da je Republika Srbija dugogodišnji kredibilni kontributor u misijama UN i EU.

Ministar Stefanović podsetio je ovom prilikom da je ključni politički cilj naše zemlje priključivanje Evropskoj uniji. On je naveo da Srbija podržava opredeljenost evropskih zemalja da preuzmu odgovornost za doprinos miru i stabilnosti i u regionu Sahel, paralelno sa naporima koje su uložile svojim učešćem u misijama MINUSMA, EUTM Mali i drugim inicijativama, kao i da razmatra svoje aktivnije učešće.
Na pomenutom Drugom ministarskom sastanku, pored ministra Stefanovića, učestvovali su ministri odbrane Francuske, Belgije, Kipra, Estonije, Grčke, Mađarske, Malija, Ukrajine i Švedske, kao i državni sekretari i pomoćnici ministara odbrane Španije, Danske, Italije, Norveške, Nigera, Holandije, Portugala, Češke i Slovačke.

Učesnici skupa saglasili su se da se ojačanom bezbednošću stvaraju uslovi za razvoj, bolje upravljanje i vladavinu prava koji su neophodni za postizanje održivog mira.  
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.04.2021
mp4 (57,51 MB)
Video konferencija