Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.03.2021.

Srpska vojna bolnica u Centralnoafričkoj Republici opremljena medicinskim sredstvima najnovije generacije



U Vojnoj bolnici nivoa 2+ u multinacionalnoj operaciji UN MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici, instalirani su i pušteni u rad novi biohemijski i hematološki analizatori najnovije generacije.

Instaliranje složenih medicinskih sredstava izvršili su pripadnici kontingenta Vojske Srbije vojni službenici Saša Todorović i Dane Vranješ, uz stručni nadzor laboratorijskog tehnologa Jelene Kovačević i laboratorijskih tehničara Nataše Milosavljević i Anete Živanović, koje su osposobljene za rad na ovim inovativnim sredstvima.

Laboratorijski tehnolog Jelena Kovačević  ističe da puštanjem u rad ovih novih medicinskih sredstava Vojna bolnica u Bangiju znatno unapređuje svoje sposobnosti u delu analize i obrade biohemijskih komponenti i analize kompletne krvne slike. Biohemijski analizator može da uradi 180 analiza za sat vremena.

Osavremenjavanjem Vojne bolnice takođe se unapređuje nivo opšte medicinske zaštite i zbrinjavanja pripadnika Ujedninjenih nacija, kao i pripadnika kontingenta Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji „MINUSCA“ u Centralnoafričkoj Republici.
 
photoFOTOGALERIJA