Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.03.2021.

Miloš Biković posetio Vojnu akademiju: Kadeti su ponos Srbije



Proslavljeni srpski glumac Miloš Biković posetio je danas Vojnu akademiju gde je imao priliku da se u društvu kadetkinja i kadeta treće i četvrte godine upozna sa segmentima života i rada te visokoškolske ustanove i oseti duh obuke budućih oficira. Za Bikovića to je bila prilika da stekne dragocena iskustva za uloge koje ga očekuju u budućnosti, a za kadetkinje i kadete da se upoznaju i druže sa jednim od idola generacije.

– Vojska i vojna lica imaju poseban način razmišljanja, kodeks ponašanja i sistem vrednosti i ja sam došao na Vojnu akademiju da se upoznam sa tim i, na neki način, doobrazujem sebe kao glumca i pripremim za neke uloge koje mi predstoje – rekao je Biković.
 
On objašnjava da jedan dan u uniformi nije promenio vizuru prema vojsci i vojnim licima, ali je neposredno iskustvo promenilo osećaj i doživljaj vojske.

– Danas sam imao tu priliku i čast da stojim u stroju sa kadetima kada se podizala zastava. To je nešto što može da se prepričava na filmu, ali kada je čovek tu i kada to oseti, u stomaku i krvi nešto proradi i odreaguje. To je jedan momenat koji ću poneti odavde, a drugi su ovi divni mladi ljudi koji su, a to im se vidi u pogledu, zdravi psihički i fizički, duhovno... Dobri ljudi. Oni su, stvarno, dika i ponos – ističe slavni glumac.
 
Kadetkinja treće godine Anđela Vučković kaže da je njoj i njenim kolegama čast što je proslavljeni glumac Miloš Biković bio sa njima u stroju i što je sa njima trenirao na poligonu pešadijskih prepreka.

– Oduševljeni smo kako je on sa lakoćom prešao poligon i kako nema straha kada se suočava sa izazovima. On je spontan, zanimljiv i duhovit. Stekla sam utisak da on drži do pravih vrednosti i da poštuje vojsku – kaže kadetkinja Vučković.
 
Radni dan na Vojnoj akademiji za Miloša Bikovića počeo je jutarnjom smotrom i dizanjem zastave u kadetskom stroju, a potom je usledio trening na poligonu pešadijskih prepreka i čas borilačkih veština u sportskom centru. Glumac je imao priliku i da se oproba u gađanju pešadijskim naoružanjem u filmskoj i pištoljskoj streljani, kao i da se uveri u kvalitet kuhinje koja svakodnevno priprema hranu za buduće oficire Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.03.2021
mp4 (145,55 MB)
Poseta Miloša Bikovića Vojnoj akademiji
11.03.2021
mp4 (127,66 MB)
Izjava Miloša Bikovića
11.03.2021
mp4 (36,72 MB)
Izjava kadeta Anđele Vučković