Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.02.2021.

Trijumfi vojnih sportista u atletici i streljaštvu



Pripadnici Vojske Srbije i ove godine postigli su značajne rezultate na tradicionalnoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji 54. Beli kros, održanoj 14. februara na terenima Sportskog centra Košutnjak.

Jedan od takmičarskih kategorija ovog jedinstvenog atletskog takmičenja je i „Vojska i Policija trka na 1.000 metara“, u kojoj je učetvovalo 14 pripadnika Vojske Srbije.

FOTO: Telegraf

U muškoj kategoriji prva tri mesta zauzeli su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije. Zlatno odličje osvojio je mlađi vodnik Ivan Dlačić, srebrno vodnik Vlajko Popović, a bronzano mlađi vodnik Petar Radenković.

U ženskoj kategoriji osvajanjem prvog mesta trijumfovala je kapetan Nevena Jovanović iz Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, dok je treće mesto zauzela desetar Gordana Jovanović iz Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Protekli vikend bio je uspešan i za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, koji su predstavljali Streljački klub Vojne akademije „Akademac“ na  Prvenstvu Srbije za juniore, vazdušnim oružjem, održanom u vazdušnoj streljani niškog sportskog kompleksa „Čair“.

Zlatnu medalju i titulu šampiona Srbije za 2021. godinu osvojio je učenik Vojne gimnazije Vladimir Ćurčin, dok je bronzanu medalju osvojio učenik Srednje stručne vojne škole Luka Milošević. Obojica su zajedno sa učenikom Srednje stručne vojne škole Urošem Vukojevićem u ekipnom plasmanu stigli do šampionske titule i tako obeležili takmičenje vazdušnim pištoljem za juniore u znaku streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“ koji je bio najuspešniji srpski klub drugog dana takmičenja.

Ovim pobedama pripadnici Vojske Srbije najavili su uspešnu takmičarsku sezonu 2021. godine.
photoFOTOGALERIJA