Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.02.2021.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana Instituta za strategijska istraživanja
 
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 5. februara - Dana Instituta za strategijska istraživanja čestitku u kojoj se kaže:
 
„Svim pripadnicima Instituta za strategijska istraživanja upućujem iskrene čestitke povodom 5. februara - Dana Instituta.
 
Negujući dugogodišnje tradicije, čuvajući uspomenu na profesora Jovana Dragaševića koji je udario temelje rada na pisanju vojne istorije i prikupljanju arhivske građe, vaši pripadnici stalnim usavršavanjem, publikovanjem radova i učešćem na naučnim skupovima u zemlji i svetu, stiču visoka priznanja dajući nemerljiv doprinos afirmaciji Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.
 
U želji da nastavite sa profesionalnim radom, postizanjem još uspešnijih rezultata i sačuvate renome jedne od uticajnijih naučno-istraživačkih ustanova kako u sistemu odbrane tako i u Republici Srbiji, čestitam vam praznik".
 
 
 
Čestitka povodom Dana Vojnog arhiva
 
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 5. februara - Dana Vojnog arhiva čestitku u kojoj se kaže:
 
„Svim pripadnicima Vojnog arhiva upućujem iskrene čestitke povodom 5. februara - Dana ustanove.
 
Više od sedam hiljada metara arhivske građe vojne provenijencije koja se čuva u vašoj ustanovi najbolji je pokazatelj značaja koji Vojni arhiv ima za očuvanje i prezentovanje nacionalnog duha i tradicija ne samo Vojske Srbije već i države u celini.
 
Angažovanjem na očuvanju nacionalnog duha, kontinuirano dajete značajan doprinos zaštiti kulturne baštine naše zemlje.
 
Čestitam vam praznik, u želji da istrajete u vašim istraživanjima i nastavite da ostvarujete zapažene rezultate na polju naučnoistraživačkog rada".
 
 
Čestitka povodom Dana geodetske službe
 
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 5. februara - Dana geodetske službe čestitku u kojoj se kaže:
 
„Svim pripadnicima geodetske službe upućujem srdačne čestitke povodom 5. februara - Dana službe.
 
Na današnji dan pre više od jednog veka knjaz Milan Obrenović doneo je odluku o formiranju Geografskog odeljenja namenjenog za premer Srbije za vojne potrebe.
 
Profesionalnim izvršavanjem zadataka na polju geotopografskog obezbeđenja naše vojske, ali i realizacije projekata od opšteg društvenog značaja, pokazali ste da ste dostojni nastavljači tradicije vaše službe.
 
Uveren da ćete i u narednom periodu nastaviti da savesno i odgovorno izvršavate vaše dužnosti, čestitam vam praznik".