Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.01.2021.

Streljački klub Vojne akademije „Akademac“ najuspešniji beogradski klub i drugi na rang listi Streljačkog saveza Srbije za 2020. godinu



Streljački savez Srbije objavio je rang listu najuspešnijih klubova i pojedinaca za 2020. godinu na kojoj je Streljački klub Vojne akademije „Akademac“ zauzeo drugo mesto, dok se troje strelaca našlo na pojedinačnim rang listima najuspešnijih za 2020. godinu. U konkurenciji beogradskih klubova „Akademac“ je najbolje plasiran klub na rang listi za 2020. 
 
U 2020. godini strelci Streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“, postigli su najbolji plasman u istoriji kluba, osvojivši 483,3 bodova na takmičenjima koji se boduju Pravilnikom za izbor najuspešnijih klubova i strelaca Streljačkog saveza Srbije.
 
Osim navedenog u 2020. godini postignuta su dva državna rekorda, odbranjena je šampionska titula u disciplini pištolj središnjeg paljenja na Prvenstvu Srbije, osvojena šampionska titula u disciplini mešovitih parova na Prvenstvu Srbije i osvojeno je više od 30 pojedinačnih i ekipnih medalja. Kao članovi reprezentacije Srbije, strelci „Akademca“, osvojili su dve ekipne medalje na Evropskom prvenstvu u Vroclavu.
 
Na pojedinačnim rang listama najuspešnijih strelaca u 2020. godini našli su se pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije, u kategoriji pištolj seniorke vojni službenik Jasmina Milovanović – 3. mesto i u kategoriji pištolj seniori vojni službenik Dimitrije Grgić – 3. mesto i poručnik Petar Nikolić – 4. mesto.
 
Okosnicu kluba, koji je u 2020. godini prvi registrovan kao vojno sportsko udruženje, čine profesionalni pripadnici, kadeti Vojne akademije, učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole kao i pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije.
 
Dodela priznanja Streljačkog saveza Srbije biće održana krajem januara, kada će biti uručena priznanja i pehari za najuspešnija tri kluba na rang listi, dok će najuspešnijim pojedincima biti uručena priznanja „Strelac godine“ Streljačkog saveza Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA