Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.11.2020.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva MakLeod



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Kristinom MakLeod.

Ministar Stefanović izrazio je zahvalnost za uručenu donaciju britanske strane Ministarstvu odbrane Republike Srbije u borbi protiv virusne infekcije KOVID-19, kao i za dosadašnje školovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske. Ministar je istakao i značaj pokrenutih priprema za zajedničko angažovanje u multinacionalnoj operaciji UNFYCIP na Kipru, što će doprineti izgradnji novog kvaliteta u odnosima dveju zemalja.

Ambasadorka MakLeod čestitala je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželela mu uspeh u daljem radu. Naglasila je zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj vojno-vojne saradnje, kroz realizaciju vojnih vežbi, buduće zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i u oblasti vojnomedicinske saradnje. Ona je istakla i značaj organizacije susreta ministara odbrane dve zemlje, kao i strateškog dijaloga u oblasti bezbednosne politike i odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.11.2020
mp4 (66,01 MB)
Sastanak