Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.10.2020.

Ministar Vulin: Kada bi se glasalo za predsednika svih Srba – pobedio bi Vučić



- Kakvi su to odnosi ako ih jedna izjava može poremetiti? Ne remete se tako, ali i ne popravljaju se tako odnosi. Ovo što Izetbegović hoće da odredi ko će nam biti gosti u Beogradu – to je u redu i to nije remećenje odnosa, to što Komšić svaki dan da neku antisrpsku izjavu gde po pravilu kaže da su Srbi fašisti pa priča o nekim četnicima i to je u redu, nema ljutnje. To što Rama kaže “izbrisaćemo granice između Kosova i Albanije, luka Drač će biti kosovska” i to je u redu, da se ne ljutimo. To što Edi Rama ispod zastave “velike Albanije” šalje poljupce Milu Đukanoviću i kaže Šiptarima da glasaju za Mila – i to je u redu. A ako li mi Srbi progovorimo, ako li mi kažemo, to je problem – naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u emisiji “Fokus” na TV B92 upitan da prokomentariše ocenu da svojim izjavama remeti odnose u regionu.
 
- Kada to predsednik Srbije nije bio predsednik svih Srba? Nekada je bilo kukavica na čelu Srbije pa nisu smeli to da kažu, ni da prihvate to, ali sada imate čoveka koji je hrabar, pa to može da prihvati, ako već ne kaže – naglasio je ministar Vulin dodajući da, "kada bi postojali svesrpski izbori, kao što ne postoje, i kada bi se glasalo za predsednika svih Srba – pobedio bi Vučić, da ne bi možda pobedili Lutovac, Đilas", i dodao da je "Aleksandar Vučić politički predsednik svih Srba”.
 
Prema rečima ministra Vulina, vreme je da Srbi postanu jedan politički narod.
 
- Kako svi mogu da se dogovaraju oko ključnih pitanja, od Šiptara do Hrvata, a mi ne smemo. I gde da se dogovaramo, ako ne u Beogradu. Ja sam poreklom sa planine Manjača koja je 40 kilometara od Banja Luke i volim Banja Luku, ali Beograd je naš jedini voljeni glavni grad – konstatovao je ministar Vulin ističući da je Beograd taj koji treba da ponese teret odluke i koji treba da zaštiti i zakrili i čuva sve Srbe.