Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.10.2020.

Ministar Vulin na slavi manastira Mileševa



Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas manastir Mileševu, kod Prijepolja, gde se sastao sa episkopom mileševskim Atanasijem i čestitao ktitorsku slavu tog manastira i slavu Eparhije Mileševske - Sveti kralj Vladislav.

Na sastanku je bilo reči o daljem razvoju i unapređenju saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Eparhijom Mileševskom.
 
Zahvaljujući na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, episkop mileševski Atanasije posebno je istakao zadovoljstvo što će na večerašnjoj svečanoj akademiji povodom ktitorske slave manastira nastupiti Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Proslava praznika Sveti kralj Vladislav u manastiru Mileševa započela je danas svečanim bdenijem, nakon kojeg će u manastirskoj porti biti održana svečana akademija gde će uz članove Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Mešovitog hora MO i VS predvođene dirigentom Katarinom Božić, nastupiti i ansambl "Beli anđeo" iz Beograda, solista Vojislav Spasić, Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" iz Gračanice, guslar Vaso Đondović i glumci Vesna Pavlović, Vladimir Jocović i Ivan Vučković.

Sutrašnji slavski dan započeće svetom arhijerejskom liturgijom, koju će služiti episkop mileševski Atanasije i nastaviti se trpezom ljubavi u manastirskoj gostoprimnici.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.10.2020
mp4 (103,58 MB)
Obilazak