Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.09.2020.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana artiljerije
 
Svim pripadnicima roda artiljerije upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra – Dana artiljerije.
 
Nastavljajući tradiciju dužu od jednog veka, praznik roda proslavljate zahtevanim nivoom operativnih sposobnosti, dajući pun doprinos razvoju i afirmaciji vašeg roda.
 
Uveren da ćete i u predstojećem periodu uspešno izvršavati sve postavljene zadatke, raditi na stručnom osposobljavanju vaših jedinica i da ćete dugogodišnje iskustvo uspešno primenjivati u iznalaženju novih modela rada, koje nameću savremeni vojni izazovi, čestitam vam praznik.
 
 
Čestitka povodom Dana Vojne policije
 
Svim pripadnicima Vojne policije upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra – Dana Vojne policije.
 
Uprkos vrlo složenim uslovima,svojom stručnošću, profesionalnim i odgovornim odnosom prema radu i maksimalnim angažovanjem, uspeli ste da kvalitetno izvršite brojne zadatke, održite respektivan nivo sposobnosti i doprinesete očuvanju i jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije.
 
U momentima kada se naša zemlja bori sa najsurovijim neprijateljem – virusom COVID 19, uspešno ste učestvovali u svim aktivnostima na kojima je vaše angažovanje bilo neophodno kako biste pomogli svojoj zemlji i što je još važnije njenim građanima.
 
Čestitam vam praznik, uveren da će vam i u narednom periodu, bez obzira na uslove, prioritet biti da očuvate visok nivo osposobljenosti vaših jedinica, uz profesionalno realizovanje postavljenih zadataka.
 
 
Čestitka povodom Dana intendantske službe
 
Svim pripadnicima intendantske službe  upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra – Dana službe.
 
Kao najstarija logistička služba, visokim profesionalizmom uspeli ste da potvrdite značaj intendanture u izgradnji operativnih sposobnosti Vojske i stvorite dobre uslove za život i rad komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije.
 
Siguran da ćete i u narednom periodu, uprkos veoma složenim uslovima i okolnostima u kojima delujete, uspešno izvršavati postavljene zadatke, čestitam vam praznik.