Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2020.

Pripadnici ekspertskih timova Ruske Federacije u poseti Vojnom muzeju




Pripadnici ekspertskih timova Oružanih snaga Ruske Federacije, koji Srbiji pomažu u sprečavanju širenja, suzbijanju i gašenju infekcije koronavirusa, posetili su danas Vojni muzej na Kalemegdanu.
 
Delegaciju Oružanih snaga Ruske Federacije, koju predvodi general-major Mihail Černišov, dočekao je pukovnik Dragan Milković iz Uprave za tradiciju, standard i veterane, a kroz izložbene postavke, posvećene 14 vekova dugoj borbi srpskog naroda za slobodu, goste su vodile kustoskinje Vojnog muzeja Ljubica Dabić i Dušanka Maričić.

Prateći liniju istorije od naseljavanja slovenskih plemena na Balkanu, preko tekovina srpske srednjevekovne države i borbi za oslobođenje od Osmanlija, sve do svetskih ratova 20. veka i suprotstavljanju NATO agresiji 1999. godine, pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije mogli su detaljnije da  upoznaju srpsku istoriju.
 
Dragocene muzejske postavke, sačinjene od mnoštva originalnih predmeta i likovnih priloga koji obogaćuju njihov istorijski sadržaj, naišle su na veliko interesovanje gostiju iz Ruske Federacije, naročito u segmentima posvećenim oslobodilačkim ratovima koje je Srbija vodila u 20. veku.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.05.2020
mp4 (94,77 MB)
Obilazak izložbenih postavki