Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.03.2020.

Ministar Vulin u Vojnoj bolnici u Novom Sadu: Ponosan sam na penzionisane lekare koji su se odazvali pozivu svoje vojske




Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Vojnu bolnicu u Novom Sadu gde se uverio u spremnost te vojnozdravstvene ustanove za prijem i lečenje pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama.

Tokom posete ministar Vulin razgovarao je sa vojnim lekarima specijalistima u penziji, koji su se odazvali pozivu da tokom vanrednog stanja budu angažovani u zdravstvenim ustanovama i svojim znanjem i iskustvom doprinesu lečenju hospitalizovanih pacijenata.

- Ponosan sam na penzionisane vojne lekare koji su se odazvali pozivu svoje vojske. Oni su došli da rade svoj posao i da budu na usluzi svojoj vojsci i svom narodu. Svako od njih daće svoj maksimalni doprinos u ovoj borbi – poručio je ministar Vulin i zahvalio svima koji su se odazvali da svojim znanjem i iskustvom pomognu u borbi protiv koronavirusa.

- Vojni lekari koje smo pozvali u rezervu, a koji su se odazvali na prvi poziv svoje vojske i svoje zemlje, pomoći će upravo takvim pacijentima i ja im mnogo zahvaljujem zbog toga. Ponosan sam na njih i kao što vidite,  jednom vojnik – uvek vojnik. To što su u penziji, ništa ne znači – naglasio je ministar Vulin.

Vojska Srbije mora da odgovori brojnim izazovima, otuda i pripreme Vojne bolnice u Novom Sadu i svih vojnozdravstvenih objekata, koji bi bili u službi građanima i u službi borbe protiv koronavirusa, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska Vojne bolnice u Novom Sadu.
Kako je istakao upravnik Vojne bolnice Novi Sad potpukovnik dr Dragan Koruga, ta vojna ustanova je spremna za prihvat i lečenje pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama.

- Svaki dan radimo, a obavljamo i sve zadatke koja nam nalaže Uprava za vojno zdravstvo – istakao je potpukovnik dr Koruga, dodajući da je kapacitet Vojne bolnice u Novom Sadu oko 100 kreveta. Lekari Vojne bolnice angažovani su i na zbrinjavanju pacijenata u prihvatnim centrima u Subotici i Novom Sadu.

Specijalista opšte hirurgije pukovnik u penziji dr Milorad Regodić odazvao se pozivu Ministarstva odbrane da bude angažovan tokom vanrednog stanja. Zajedno sa kolegama iz Vojne bolnice, među kojima su i hirurzi, internisti, ORL specijalisti i gastroenterolozi, biće angažovan u skladu s potrebama i pružati pomoć pacijentima zaraženim koronavirusom.

- Odazvali smo se pozivu naše vojske i države i spremni smo za svaki zadatak - izjavio je dr Regodić.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
30.03.2020
mp4 (100,27 MB)
Izjava ministra Vulina
30.03.2020
mp4 (34,92 MB)
Izjava pukovnika u penziji doktora Regodića
30.03.2020
mp4 (88,28 MB)
The tour