Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.03.2020.

Nove medalje za vojne strelce na Prvenstvu Srbije




Članovi streljačkog kluba Vojne Akademije "Akademac" zabeležili su odlične rezultate osvojivši dve ekipne titule i tri individualne medalje na Prvenstvu Srbije za seniore, koje je danas završeno u Gornjem Milanovcu.
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku “Akademcima” na osvojenim medaljama i poželeo njima i svim vojnim sportistima nove uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, koji potvrđuju visoke vrednosti vojnog sporta.

Najuspešniji među vojnim strelcima je vojni službenik Dimitrije Grgić, koji je nakon trijumfa u mešovitim parovima i osvajanja druge zlatne medalje u disciplini vazdušni pištolj za seniore, na sjajan način završio prvenstvo.
 
Muška ekipa na pištolju u sastavu poručnik Petar Nikolić, potporučnik Srđan Matović i vojni službenik Dimitrije Grgić odbranila je vicešampionsku titulu prvaka Srbije, dok je ženska ekipa u sastavu potporučnik Tamara Đorđević, kadet Katarina Malinić i vojni službenik Jasmina Milovanović, osvajanjem trećeg mesta na takmičenju ostvarila najbolji ekipni plasman do sada.
 
Prvenstvom Srbije završena je vazdušna sezona Streljačkog saveza Srbije, a prvu sledeću proveru članovi streljačkog kluba "Akademac" imaće na međunarodnom turniru "Ištvan Poljanac", koji će se održati na Vojnoj akademiji od 3. do 5. aprila.
 
photoFOTOGALERIJA