Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.02.2020.

Oficirski bal u Kraljevu




U svečanoj sali kasarne „Ribnica” u Kraljevu, četvrtu godinu za redom, održan je oficirski bal u organizaciji Druge brigade Kopnene vojske.

Bal je otvorio komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, a na balu su prisustvovali načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika, predstavnici lokalne samouprave, službi sektora bezbednosti, javnih i državnim preduzeća iz Kraljeva, pripadnici Vojske Srbije iz garnizona Kraljevo i drugi gosti.  

Nakon otvaranja bala, nastupila je plesna grupa „Tamo daleko” sastavljena od oficira, podoficira i profesionalnih vojnika iz Druge brigade Kopnene vojske uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”. Oni su igrama i pesmom oživeli duh starih srpskih kola i srpske muzike uz Knez Mihajlovo kolo, Srpkinju, Dorćolku, Kraljevo kolo i druge.

Nosioci organizacije balova u Kraljevu bili su 1. haubički puk i 2. konjički puk „Car Dušan“, a poslednji oficirski bal u Kraljevu održan je 1941. godine. Ova lepa tradicija nastavljena je 2017. godine, kada je u istoj ovoj sali održan prvi oficirski bal u Kraljevu nakon 76 godina.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.02.2020
mp4 (165,66 MB)
Oficirski bal