Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.02.2020.

Potpisan Sporazum o saradnji sa Visokom strukovnom školom za preduzetništvo




U Upravi za tradiciju, standard i veterane danas je potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Visoke strukovne škole za preduzetništvo iz Beograda.

Sporazum je u ime Ministarstva odbrane potpisao načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin, a u ime Visoke strukovne škole za preduzetništvo profesor dr Vladimir Marinković.

Sporazumom je predviđeno da se zaposlenima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije kao i članovima njihovih porodica, omogući studiranje po povoljnijim uslovima na svim studijskim programima. Povoljniji uslovi odnose se na niže iznose školarina na osnovnim i specijalističkim strukovnim studijama, uz mogućnost plaćanja na rate.

Pukovnik Šljivančanin, u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, zahvalio je profesoru dr Vladimiru Marinkoviću i njegovim saradnicima što su na ovakav način podržali napore Ministarstva odbrane da svojim zaposlenima poboljšaju životni standard.

Dr Vladimir Marinković izrazio je zahvalnost zbog saradnje sa Ministarstvom odbrane, ističući da je ona u obostranom interesu.

Sporazum sa tom visokoškolskom ustanovom još jedan je u nizu sporazuma koji se potpisuju u okviru unapređenja standarda zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Tokom 2019. godine potpisana su 22 ugovora sa privrednim, obrazovnim i turističkim ustanovima, a trenutno su na snazi 73 ugovora i sporazuma o saradnji.
photoFOTOGALERIJA