Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.02.2020.

Predsednik Vučić: Podrška srpskom narodu je podrška za očuvanje mira




- Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjem u trenutku kada je ekonomski najsnažnija u poslednjih 50 godina. Uz prihvatanje poruke patrijarha Irineja o neophodnosti jedinstva i solidarnosti, koju smo poštovali više nego bilo koja vlast u Srbiji ikada, uvek smo bili uz svoj narod i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori - rekao je danas predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predstavnicima Srba iz regiona u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike kome je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Predsednik Vučić naglasio je da je Srbiji neophodan mir više od svega.

- Moja molba svima je da pre svega vodimo računa i da znamo da je najveći uspeh Srbije upravo u tome koliko dugo može da se čuva mir, koliko više dece možemo da imamo i koliko naša ekonomija može da bude uspešnija. Nastavićemo da podržavamo Republiku Srpsku i naš narod u Crnoj Gori kroz sve forme koje su zakonite, legalne i opravdane. Borićemo se da sačuvamo mir i stabilnost. Borićemo se za ugled Srbije u svetu, boriću se za istinu na svakom mestu i dalje snažeći ugled i poziciju Srbije i srpskog naroda u svetu. Naša podrška srpskom narodu u regionu biće veća, ali će ta podrška biti uvek i za očuvanje mira, stabilnosti i čuvanja prava na budućnost naše dece - poručio je predsednik Vučić i čestitao građanima Srbije Dan državnosti – Sretenje.
 
Patrijarh srpski Irinej poručio je da “nismo veliki narod, ali možemo da opstanemo u ovakvim svetskim prilikama samo ako ostanemo jedinstveni”.
 
- Jedinstveni u dobru. To nas je spasavalo i omogućavalo da izađemo iz velikih kriza, to će nam pomoći i danas. Naše je da se pokažemo kakvi smo i da se potrudimo da budemo ono što su i naši preci bili u sličnim prilikama. Samo jedinstvo može učiniti da se odupremo iskušenjima našeg vremena i sačuvamo naš narod - poručio je patrijarh Irinej.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zahvalio je na prilici da predstavnici Republike Srpske danas govore o aktuelnim problemima s kojima se srpski narod susreće u Bosni i Hercegovini.
 
Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom i time što je “snaga srpske solidarnosti pokazala svoje najlepše lice posle nedavnih dešavanja u Crnoj Gori”.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.02.2020
mp4 (9,25 MB)
Sastanak