Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.02.2020.

Priznanja za Umetnički ansambl „Stanislav Binički“




Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” postao je bogatiji za još dva vredna priznanja. Ansamblu je pripala godišnja nagrada revije „Muzika Klasika”, u kategoriji „Orkestar godine” i javno priznanje „31. januar“, povodom obeležavanja 31. januara - Dana Grada Vranja.

Nagrada revije „Muzika Klasika”, koja se dodelju za najveća dostignuća u prethodnoj kalendarskoj godini na domaćoj muzičkoj sceni, prema obrazloženju stručnog žirija, pripala je Ansamblu „Stanislav Binički” upravo u godini u kojoj je obeležio značajan jubilej – 120 godina postojanja i tim povodom, nizom koncerata, podsetio srpsku javnost na značaj orkestra ne samo u okviru vojne službe, već i kao činioca srpskog muzičkog života.

Istovremeno, Grad Vranje je Ansamblu dodelio javno priznanje „31. januar“, u znak zahvalnosti za ključnu podršku i doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva Srbije i negovanje slobodarskih i patriotskih tradicija srpskog naroda. Tom prilikom je istaknuto da orkestar repertoarskom raznovrsnošću, žanrovskom prilagodljivošću i visokim umetničkim kriterijumima na dostojan način afirmiše Republiku Srbiju, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, domaćoj i inostranoj publici.

Članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ su redovni gosti na obeležavanju jubileja Dana grada Vranja i Četvrte brigade Kopnene vojske, a priznanje je načelniku Ansambla kapetanu fregate Svetozaru Vasileskom uručio gradonačelnik Grada Vranja dr Slobodan Milenković, na svečanosti koja je održana u Narodnom pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju.


Nagradu „Muzika Klasika“ urednica revije Aleksandra Paladin uručila je rukovodiocu orkestra majoru Nikoli Živkoviću u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.
photoFOTOGALERIJA