Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.01.2020.

Ministar Vulin: Srbija želi da svi Srbi, gde god žive, budu sigurni, mirni i zaštićeni




"U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, svima koji praznik Hristovog rođenja danas praznuju čestitam praznik i želim da ga provedu sa svojim porodicama, da razmišljaju o svojoj Srbiji, budu mirni, srećni, zadovoljni, da žive u sigurnoj i stabilnoj zemlji", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je Božić proveo sa pripadnicima Vojske Srbije u bazi Trmka u Kopnenoj zoni bezbednosti.
 
Ministar odbrane je istakao da danas, na veliki praznik treba da mislimo i na naše sunarodnike, na Srbe na Kosovu i Metohiji, na Srbe u Republici Srpskoj, u Hrvatskoj, treba da mislimo na Srbe u Crnoj Gori, na njihovu borbu za pravo da veruju u svog Boga, da obilaze svoju crkvu, govore svojim jezikom, da pišu svojim pismom.
 
"Kako god se budu odnosili prema Srbima tako se odnose i prema Srbiji. Kako se odnose prema našoj ćirilici i našoj crkvi tako se odnose i prema svakom od nas. Država Srbija u ove praznične dane šalje poruku mira, želi slogu, jedinstvo, ali iznad svega želi da svi Srbi, bez obzira gde žive budu sigurni, mirni, zaštićeni i da ne budu jedini narod u Evropi, jedini narod na svetu, koji mora da se bori za svoje pravo da govori svojim jezikom, piše svojim pismom i da se moli u svojim crkvama", rekao je ministar Vulin.
 
"Srbi zaslužuju da se na njih odnose ljudska prava kao i na svaki drugi narod i ne zaslužuju da se bore za ono što sami u svojoj zemlji daju svakome sa zadovoljstvom i na ponos. Želim da mislimo na sve Srbe, želim da mislimo na sve ljude, želim danas da budemo jedinstveni, složni, želim da se okupimo oko svog naroda i sačuvamo svoju zemlju, svoju Srbiju, jedinu i voljenu", poručio je ministar Vulin.
videoVIDEOGALERIJA
07.01.2020
mp4 (123,2 MB)
Čestitka ministra Vulina