Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.12.2019.

Interni konkurs za izbor najbolje besede na temu „Čast je naša imovina“, povodom 170. godina od osnivanja Vojne akademije



Univerzitet odbrane u Beogradu
Vojna akademija
 
RASPISUJE
 
Interni konkurs za izbor najbolje besede na temu „Čast je naša imovina“, povodom 170. godina od osnivanja Vojne akademije.
 
USLOVI KONKURSA
 
1. Pravo učešća na konkursu imaju profesionalna vojna lica, kadeti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.
 
2. Sadržaj besede mora se odnositi na vojni poziv, oficirsku profesiju, Vojnu akademiju ili Vojsku Srbije u celini. Aspekt može biti vojnički, istorijski, etički, sociološki i kulturološki.
 
3. Beseda ne sme da bude ranije javno izvođena, a tekst besede mora da bude originalan. Dozvoljeno je umereno korišćenje citata koji se moraju pravilno navoditi.
 
4. Zainteresovani autori dužni su da do 15. februara 2020. godine pošalju na i-mejl adresu srdjan.starcevic@vs.rs prijavu koja mora da sadrži:
1) ime i prezime autora,
2) naziv komande, jedinice ili ustanove u kojoj autor radi ili se školuje,
3) kontakt telefon i mejl adresu,
4) naslov besede i
5) tekst besede.
 
5. Prijavu pisati u programu Microsoft Office Word, koristeći ćirilično pismo. Tekst prijave pisati u fontu Times New Roman, veličina fonta 12, sa uvučenim pasusima, ravnanjem sa obe strane (Justified), proredom 1,5 i svim marginama 2,5 cm. Preporučena dužina teksta besede je od 300 do 600 reči, a tekst ne sme biti duži od 750 reči.
 
IZBOR I NAGRADA
 
Komisija Vojne akademije izabraće najbolju besedu i najkasnije do 5. marta obavestiti učesnike, putem mejla, o ishodu konkursa.
 
Autor besede koju komisija Vojne akademije izabere kao najbolju biće pozvan da svoju besedu govori pred publikom prilikom otkrivanja biste generala Jovana Miškovića, u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu, u martu 2020. godine. Takođe, Vojna akademija će autora izabrane besede prigodno nagraditi.