Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.12.2019.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane




Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida.

Na dan kada proslavljate više od jednog veka postojanja moramo istaći da ste stalnim usavršavanjem i modernizacijom snaga Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, profesionalno izvršavajući zadatke pred vama postigli zavidan nivo, a učešćem na međunarodnim vežbama pokazali da su naše vazduhoplovne i protivvazduhoplovne jedinice među najboljima u regionu, a i šire.

Vaša najveća vrednost su ljudi i njihovo znanje. Pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane bez sumnje odlikuje dostojanstveno držanje u vojničkom pozivu i nepokolebljiva odlučnost da se po svaku cenu brani i odbrani svoja otadžbina.

Uveravam vas da ćemo i u narednom periodu uz svesrdnu pomoć države nastaviti sa modernizacijom i opremanjem jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, čineći nebo sigurnim, a naše građane bezbednim.

Uz želju da i dalje budete aktivan činilac kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu, čestitam vam praznik.