Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.12.2019.

Uručeni sertifikati polaznicima obuke za upravljanje projektima po metodologiji PRINCE2



Sertifikati polaznicima obuke za upravljanje projektima po metodologiji PRINCE2, realizovanoj krajem novembra ove godine, uručeni su danas u prostorijama Misije OEBS u Republici Srbiji. Obuku je, u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije i upravljanje projektima Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane, organizovala i finansijski podržala Misija OEBS u Srbiji.
 
Sertifikate su polaznicima uručili v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Ranković i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Andrea Oricio.
 
Pomoćnik ministra Ranković zahvalio je Misiji OEBS u Srbiji i ambasadoru Oriciu na podršci koju pružaju Ministarstvu odbrane u oblasti razvoja nacionalnih kapaciteta za učešće civilnih eksperata u mirovnim operacijama, kao i u oblasti upravljanja projektima koje su se u proteklom periodu zajedničkim snagama realizovale.
 
Ambasador Oricio je izjavio da OEBS aktivno podržava sistem odbrane i razvoj njegovih kapaciteta za učešće u misijama Evropske unije i Ujedinjenih nacija. Istakao je da očekuje da će pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije stečene veštine omogućiti da efikasnije sprovode politike i strategije kako nacionalne, tako i u međunarodnom okruženju. Time se, dodaje Oricio, Srbija stavlja u bolju poziciju da dobije međunarodne fondove i maksimalizuje uticaj na buduće projekte i njihovo sprovođenje.
 
Pomoćnik ministra Ranković i ambasador Oricio saglasili su se da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i Misija OEBS u proteklom periodu realizovali mnogobrojne projekte, uz postojanje prostora za buduću saradnju i u ostalim oblastima.
 
Direktor firme SIDERA, jedinog ovlašćenog nosioca licence za sertifikaciju po metodologiji PRINCE2, Mario Bojadžić izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su iskazali izuzetnu posvećenost i profesionalizam tokom obuke i testiranja.
 
PRINCE2 je međunarodno priznata metodologija za upravljanje projektima. Cilj obuke, koju je uspešno savladalo sedam pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz različitih organizacionih celina, je dostizanje stručnosti i sposobnosti naših pripadnika u oblasti upravljanja projektima.