Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.08.2019.

Ministar Vulin: Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića poboljšan materijalni položaj pripadnika Ratnog vazduhoplovstva




- Stigli su avioni, tehnika, stizaće još, ali više iznad svega, vodiće se računa o onome što nas zaista i suštinski deli i razlikuje od svih drugih – o ljudima – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin na svečanom otkrivanju table s novim nazivom vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na aerodromu u Batajnici, u okviru obeležavanja Dana roda avijacije.
 
- Moguće je kupiti avione, tehniku, ali ljude, ljude kakav je bio pukovnik Pavlović, i ljude kakvi ste svi vi, nije moguće kupiti ni stvoriti. Oni se rađaju, a kada se rode, oni se moraju čuvati, vaspitavati, negovati, oni moraju biti svesni koliko ih ova zemlja voli i poštuje. U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije gospodina Aleksandra Vučića, svim pilotima i letačkom osoblju, značajno su povećane zarade, i isto će biti učinjeno i za svo neletačko odoblje. Svi vi koji ste deo RViPVO, kao nekada, možete biti sigurni da su izmenama pravilnika predviđene i pogodnosti za dobijanje stanova, i da ćete i tu imati prioritete. Dobijate i dobićete letačke kombinezone, čizme i opremu i sve ono što ova zemlja može i mora da vam da. Ali iznad svega, zaslužili ste i zaslužujete svakog dana zahvalnost ove zemlje i njenog naroda zbog života koji vodite i misije koju ste preduzeli – naglasio je ministar Vulin.
 
videoVIDEOGALERIJA
02.08.2019
mp4 (137,81 MB)
Izjava ministra Vulina