Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.06.2019.

Predstavljena manifestacija „Olimpijski dan“




Sportska manifestacija „Olimpijski dan“, kojom će u subotu 8. juna biti obeležen 123. rođendan  Međunarodnog olimpijskog komiteta, predstavljena je danas u beogradskom Hotelu „Moskva“ na konferenciji za medije.

Prisutnima su se obratili načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije i šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savezu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Zahvaljujući odličnoj saradnji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, Vojna akademija će prvi put biti domaćin 25. „Olimpijskog dana". Manifestacija počinje tačno u podne na Atletskom stadionu Vojne akademije.

General Radović izrazio je zadovoljstvo saradnjom Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije.

- Saradnja je u poslednjih nekoliko godina na izuzetno visokom nivou i tako ćemo i nastaviti. Zajednički cilj organizatora ove manifestacije jeste da promovišemo sport i privučemo što više ljudi da se bave bilo kakvom sportskom aktivnošću, poručio je general Radović.

Predsednik Olimpijskog komiteta istakao je značaj ovogodišnje manifestacije, jer se „Olimpijski dan“ prvi put organizuje u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije te pozvao sve zainteresovane da u subotu dođu na Stadion Vojne akademije.

Cilj „Olimpijskog dana” je popularisanje Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha, kao i podsticanje građana na fizičku aktivnost, druženje sa porodicom, promocija zdravog načina života i zaštita životne sredine.

Olimpijski dan se obeležava u više od 200 zemalja sveta, a u Srbiji će biti organizovane trke za decu do četiri, osam i 12 godina, zatim porodična i trka za osobe sa invaliditetom, kao i štafetna i trka zadovoljstva za sve uzraste. Osim toga, biće organizovan i niz sportsko-rekreativnih aktivnosti.
photoFOTOGALERIJA