Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.04.2019.

Predavanje predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Vojnoj akademiji




Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković održao je danas u kasarni „General Jovan Mišković“ predavanje o ulozi i značaju sporta u izgradnji i vaspitanju ličnosti za kadete Vojne akademije i deo pripadnika te visokoškolske ustanove.

Maljković je izrazio želju da olimpizam približi vojsci i ukazao na neophodnost bavljenja sportom, ističući da je zlatni ključ uspeha u sportu gvozdena disciplina. Prisutni su na predavanju imali priliku da čuju značajne podatke o ulozi Olimpijskog komiteta Srbije na svetskoj sceni, kao i o dugoj tradiciji koju komitet baštini od 1910. godine kada je osnovan pod imenom Srpski olimpijski klub, a osnivač je bio general Svetomir Đukić.

Odgovarajući na pitanja kadeta, Božidar Maljković se, kao vrhunski košarkaški trener koji je radio u sedam zemalja gde vladaju različite kulture i običaji i kao nosilac brojnih sportska priznanja, potrudio da prenese deo svog bogatog iskustva.

Predavanju su prisustvovali i načelnik Kabineta ministra odbrane i šef delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general Siniša Radović i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, koji je velikanu naše košarke na kraju predavanja zahvalio na poseti.
photoFOTOGALERIJA