Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.11.2018.

"Otvoreni dan" u Vranju



Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske danas su otvorili kapije kasarne „1. pešadijski puk knjaza Miloša Velikog” u Vranju, za sve posetioce, građane Vranja i Pčinjskog okruga i učenike osnovnih i srednjih škola.
 
- Iz godine u godinu, pripadnici brigade i garnizona privlače sve više dece i građana u kasarnu. Četvrtu brigadu Kopnene vojske, od pokretanja akcije do danas, posetilo je više od 35.000 ljudi. Ovo je dokaz odlične organizacije akcije „Otvoreni dan”, posvećenosti profesiji svih pripadnika brigade i saradnje sa civilima na najvišem nivou - izjavio je komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa.

Pre jedanaest godina 78. motorizovana brigada prva je u Vojsci otvorila kasarnu za sve posetioce iz grada. Ubrzo nakon toga ovu akciju ponovile su i druge jedinice i garnizoni u vojsci pod nazivom „Otvoreni dan”.
 
Zbog velikog interesovanja građana, a posebno učenika osnovnih i srednjih škola, ova akcija je sada u Vranju organizovana po dvanaesti put. Kasarnu je danas posetilo više od 2.000 ljudi i mogli su da vide deo naoružanja i opreme, motorna i borbena vozila, od kojih su tenk M-84 i borbeno vozilo pešadije M-80A privukli najveću pažnju. Već tradicionalno, na „Otvorenom danu” u Vranju prikazano je nekoliko novih, veoma atraktivnih tačaka. Pripadnici izviđačkih jedinica izvršili su razbijanje i uništenje terorističke grupe, pokazan je tenk nosač mosta, rad vatrogasne ekipe na gašenju požara, a najveću pažnju najmađih privukle su radnje koje izvršavaju službeni psi.
 
Aktivnost je upotpunio kulturno-umetnički program koji je priredilo kulturno- umetničko društvo „Sevdah“ iz Vranja.
photoFOTOGALERIJA