Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.09.2018.

Delegacija Ministarstva odbrane na sajmu naoružanja u Azerbejdžanu





Delegacija Ministarstva odbrane, predvođena v.d. pomoćnikom ministra odbrane za materijalne resurse Nenadom Miloradovićem, prisustvovala je sajmu naoružanja „ADEX 2018“, koji se po treći put održava u Bakuu, prestonici Republike Azerbejdžan. Preduzeća odbrambene industrije Srbije, koja su učesnici od prvog sajma i ove godine su zabeležila uspešan zajednički nastup u okviru štanda JP „Jugoimport SDPR“.
 
Nakon svečanog otvaranja manifestacije, predsednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev u pratnji ministra odbrane Zakira Hasanova, zamenika ministra odbrambene industrije Jahja Musajeva i velikog broja medija, obišao je pojedine štandove, uključujući i srpski, gde je razgovarao sa v.d. pomoćnikom ministra Nenadom Miloradovićem. Tom prilikom je istaknuto izuzetno zadovoljstvo saradnjom u sferi transfera tehnologija koji su izvršile srpske odbrambene kompanije u prethodnom periodu.
 


Miloradović je ukratko upoznao predsednika Alijeva sa projektima razvoja sofisticiranih sredstava naoružanja i vojne opreme za potrebe Ministarstva odbrane Republike Srbije, koji bi mogli da budu sledeća faza u saradnji između naših ministarstava i dve odbrambene industrije.
 
Tim povodom, naknadno je održan sastanak sa pomoćnikom ministra odbrambene industrije Azerbejdžana, gde su sumirani rezultati dosadašnje saradnje i zaključeno da postoji i potreba i namera obe strane da se dosadašnje uspešne relacije u budućnosti unapređuju, prvenstveno uspostavljanjem zajedničkih projekata na nivou dva ministarstva. Zaključenje protokola o namerama za saradnju očekuje se u narednih nekoliko dana.