Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.08.2018.

Ministar Vulin: Nastavićemo Vučićevu politiku u Odbrambenoj industriji Srbije



Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, posetio je danas preduzeće "Milan Blagojević - namenska" a. d. Lučani.
 
Na sastanku s rukovodstvom, čelne ljude Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, direktor fabrike Radoš Milovanović informisao je o veoma uspešnim rezultatima poslovanja u 2017. godini, i parametrima u prvoj polovini tekuće godine. Ministar Vulin sastao se i s predstavnicima sindikata preduzeća.

U nastavku posete, visoki gosti obišli su objekat i postrojenje za kontinualnu nitraciju celuloze C-9A, za koji je novac obezbedila Vlada Republike Srbije, kao i lokaciju na kojoj se grade međufazni magacini za smeštaj zapaljivih i opasnih materija. 
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je "Milan Blagojević - namenska a.d." jedna od ključnih fabrika u lancu Odbrambene industrije Srbije i "od najvećeg interesa Vlade Republike Srbije je da se politika Aleksandra Vučića, kad je bio premijer, nastavi i u Odbrambenoj industriji i u preduzeću Milan Blagojević". 
  
- To znači da ćemo nastaviti sa ulaganjem u ovu fabriku, ali ne samo u nju, već i u čitavu Odbrambenu industriju Srbije. Rukovodstvo i radnici "Milana Blagojevića" imaju punu podršku Ministarstva odbrane i mi se nadamo da će nastaviti sa ovakvim radom i sa sve boljim rezultatima - rekao je ministar Vulin.

On je dodao da radnici u preduzeću "Milan Blagojević" mogu da budu mirnu i sigurni, jer da će njihova fabrika i dalje rasti i napredovati.
 
 - O njihovoj bezbednosti će se voditi računa baš kao i sada, i sa sigurnošću mogu da planiraju svoj život i budućnost, da ih vezuju za svoju fabriku, baš kao i svoj život za opštinu i sredinu u kojoj žive, jer će ovde biti samo bolje. Ulagaće se još više, i ova fabrika će zapošljavati još veći broj ljudi, što je od najvećeg interesa i za Vladu Republike Srbije i za Ministarstvo odbrane - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
 
Direktor Radoš Milovanović zahvalio je na poseti ministru odbrane i načelniku Generalštaba i istakao da je iskoristio priliku da ih detaljno upozna s razvojem novih sredstava naoružanja, vojne opreme i sistema.
 
- Upoznao sam ih i s načinom na koji smo potrošili sredstva dobijena od Vlade Republike Srbije, koja nama obezbeđuju bolji kvalitet naših proizvoda i veću bezbednost. Danas sam posebno posvetio pažnju tome koliko ulažemo u mere bezbednosti i propise rada, svake godine minimum milion i po, do dva miliona evra, jer je reč o veoma opasnoj proizvodnji - rekao je direktor Radoš Milovanović koji je izrazio zadovoljstvo zbog velike uposlenosti kapaciteta i činjenice da postoji velika potreba za proizvodima fabrike.  
 
On je dodao da je velika retkost na jednom mestu, u jednoj fabrici, imati proizvodnju jednobaznih, dvobaznih i trofaznih baruta, raketnih goriva i drugog, za šta će lučanske hemijski gigant biti spreman nakon investicija Vlade Republike Srbije, uz učešće sopstvenih sredstava.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
31.08.2018
mp4 (67,04 MB)
Izjava ministra Vulina
31.08.2018
mp4 (93,44 MB)
Direktor Radoš Milovanović
31.08.2018
mp4 (158,02 MB)
Poseta