Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.07.2018.

Ministar Vulin: Vojno zdravstvo je privilegija pripadnika vojske




Povodom Dana sanitetske službe, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je u proteklih godinu dana u vojno zdravstvenim ustanovama realizovano više od tri miliona pregleda vojnih i civilnih osiguranika, od čega su gotovo polovina specijalistički pregledi. Više od milion pregleda pruženo je civilnim osiguranicima.
 
- Zahvaljujući razumevanju predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića povećana su ulaganja u vojno zdravstvo, a jačamo i kadrovski potencijal. Nikada u vojnim apotekama nije bilo više lekova pa je danas refundacija na 10% što je najbolji rezultat godinama u nazad. U ovoj godini u zdravstvenu infrastrukturu i nabavku opreme investirali smo oko 120 miliona dinara, a do kraja godine u planu je ulaganje još 100 miliona dinara. U sistem vojnog zdravstva primljeno je 36 lica, od toga 15 lekara, a 35 lekara upućeno je na specijalizaciju, rekao je ministar odbrane.
 
Vojnom zdravstvu se sa pravom veruje, a  ulaganja obnavljaju uređen i siguran sistem koji je decenijama planski uništavan. Svako ko pristupi Vojsci Srbije ušao je u sistem koji brine o njemu i njegovoj porodici. Vojno zdravstvo je privilegija pripadnika vojske.