Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.06.2018.

Potpisan Plan bilateralne vojne saradnje sa Kraljevinom Norveškom




Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković i izaslanik odbrane Kraljevine Norveške u Beogradu kapetan fregate Tore Anderson potpisali su danas Plan bilateralne vojne saradnje između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške.
 
Zajednički je konstatovano da je saradnja u oblasti odbrane intenzivna i razvijena, uz postojanje obostranog interesa za njeno unapređenje u težišnim oblastima, kao i pronalaženje mogućnosti daljeg zajedničkog učešća u regionalnim projektima.
 
Pukovnik Ranković je ukazao na značaj realizacije poseta visokog nivoa za utvrđivanje strateških smernica buduće saradnje i zahvalio je na značajnoj ekspertskoj i finansijskoj podršci Kraljevine Norveške u oblastima vojne medicine, vojnog obrazovanja i planiranja odbrane, koja je doprinela efikasnijoj reformi sistema odbrane.
 
Kapetan fregate Anderson je izrazio zadovoljstvo povodom nedavnog sastanka Zajedničkog upravljačkog odbora vojnomedicinske saradnje održanog u Oslu i ponovio spremnost Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške da nastavi podršku reformi sistema odbrane, kroz započete i nove projekte.
photoFOTOGALERIJA