Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.06.2018.

Za Kipar i Srbiju vojska KiM neprihvatljiva



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Republike Kipar general-potpukovnikom Ilisom Leontarisom u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba.
Ministar Vulin je, tom prilikom, istakao da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, neopterećeni otvorenim pitanjima i zasnovani na međusobnom uvažavanju i saradnji.

Tokom današnjeg razgovora, minstar Vulin je izrazio zahvalnost Republici Kipar na kontinuiranoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji.

Ministar odbrane je, takođe, istakao da Srbija podržava iznalaženje sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja, u skladu sa relevantnim rezolucijama Ujedinjenih nacija.

Tokom susreta posebno je naglašen i značaj angažovanja pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji UNFICYP u Republici Kipar, a izraženo je i očekivanje da će zajedničko angažovanje u borbenoj grupi EU HELBROC omogućiti intenziviranje saradnje.

Sagovornici su se, tokom razgovora, složili u oceni da je formiranje vojske Kosova neprihvatljivo.
Pre današnjeg sastanka sa ministrom Vulinom, general Leontaris razgovarao je i sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.06.2018
mp4 (87,97 MB)
Sastanak