Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.05.2018.

Upis na nove smerove u Srednjoj stručnoj vojnoj školi




Konkurs za prijem učenika u Srednju stručnu vojnu školu, prvi put za vojne smerove mehaničar za vozila guseničare i elektromehaničar za vozila guseničare, otvoren je od 15. maja do 15. juna 2018. godine.
 
U školu se prima 20 kandidata, odnosno po 10 za svaki novi smer.
 
Školovanje traje četiri godine, a nakon toga učenici se primaju u Vojsku Srbije u svojstvu civilnog lica – vojnog nameštenika.
 
Za vreme školovanja učenicima su obezbeđeni smeštaj i ishrana u internatu, udžbenici, školski pri­bor, odeća i obuća, zdravstvena zaštita i novčana primanja, a troškove školovanja snosi Ministarstvo odbrane Republike Srbije.
 
Potrebno je da mladići i devojke, koji žele da konkurišu, na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka.
 
Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Detaljna oba­ve­šte­nja u ve­zi sa kon­kur­som mo­gu se do­bi­ti u Sred­njoj struč­noj voj­noj školi (Pe­tra Čaj­kov­skog 2, Be­o­grad), na te­le­fo­ne: 011/3603–966, 011/3603–972 i 011/3603–655.

Konkurs je objavljen u magazinu „ODBRANA“ i na sajtovima Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs i Vojne gimnazije www.gimnazija.mod.gov.rs gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.
 
Javni konkurs možete preuzeti ovde