Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.05.2018.

Javna rasprava o značajnim strateškim dokumentima Republike Srbije



U Domu Vojske Srbije danas je u organizaciji Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane održana javna rasprava o nacrtima Strategije nacionalne bezbednosti Republike Srbije i Strategije odbrane Republike Srbije, kojoj su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, v.d. pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Milan Mojsilović, kao i predstavnici ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova i Ministarstva za evropske integracije.

U javnoj raspravi učestvovali su predstavnici državnih organa i nevladinih organizacija, stručna javnost, kao i ostali zainteresovani subjekti.

U postupku pripreme nacrta Strategije nacionalne bezbednosti Republike Srbije i Strategije odbrane Republike Srbije, Ministarstvo odbrane sprovelo je javnu raspravu u skladu s Programom javne rasprave koji je odredio Odbor za pravni sistem i državne organe Vlade Republike Srbije. Nakon Novog Sada i Niša, danas su tekstovi nacrta Strategije nacionalne bezbednosti i Strategije odbrane predstavljeni i beogradskom auditorijumu. Osim toga, svi zainteresovani su svoje primedbe, predloge i sugestije mogli da dostave Ministarstvu odbrane elektronskim putem.
Svi predlozi, primedbe i sugestije koji su danas izneti u konstruktivnoj raspravi biće uzeti u razmatranje, a sve s ciljem da građani svojim aktivnim učešćem daju doprinos u izradi dva najznačajnija strateška dokumenta iz oblasti bezbednosti i odbrane koje donosi Narodna skupština Republike Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA