Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.04.2018.

Nastavak rasprave o setu zakona u oblasti odbrane



Načelnom raspravom o predloženim zakonskim rešenjima, danas je u Narodnoj skupštini Republike Srbije nastavljena Četvrta sednica Prvog ovogodišnjeg redovnog zasedanja, na kojoj je tema set zakona u oblasti odbrane.

Na dnevnom redu Četvrte sednice je 14 tačaka, među kojima Predlog odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini i Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2018. godini.

Poslanici raspravljaju i o predlozima zakona o vojnom obrazovanju, o izmenama i dopunama Zakona o odbrani, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije kao i Predlogu zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme.



Na Dnevnom redu je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije, kao i o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, a pred najvišim zakonodavnim domom je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Države Izrael u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom, i o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra.

Poslednje dve tačke dnevnog reda su Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva i onaj o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane.