Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.04.2018.

Besplatni lekarski pregledi povodom Dana Vojske Srbije




Povodom Dana Vojske Srbije - 23. aprila, Vojnomedicinska akademija je danas organizovala 22 vrste različitih besplatnih specijalističkih pregleda, koji su obavljeni u kabinetima za abdominalnu, vaskularnu, ortopedsku, plastičnu, grudnu medicinu, kao i preglede kod kardiohirurga, maksilofacijalnog i neuro hirurga, urologa, oftalmologa, otorinolaringologa, kardiologa, endokrinologa, gastroenterologa, hematologa, pulmologa, reumatologa, nefrologa, dermatologa, neurologa, psihijatra, pedijatra i nutricioniste.



Najavljeni pregledi zakazivani su na osnovu telefonskih poziva, a interesovanje građana bilo je toliko veliko te je većina pregleda zakazana već u prvim satima nakon predviđenih termina. 

- Vojnomedicinska akademija redovno organizuje otvorene preglede za građane, kada kažem otvorene mislim na ovaj tip pregleda gde može da se dođe nezavisno od zdravstvenog osiguranja, odnosno gde mogu da se pregledaju i građani koji nemaju knjižicu. Samo u ovoj godini organizovali smo preglede specijalista povodom Dana VMA i tokom Festivala zdravlja u Domu Vojske, a još uvek traju preventivni pregledi za rano otkrivanje raka grlića materice i dojke. Danas želimo da doprinesemo obeležavanju Dana Vojske na način na koji to najbolje znamo na VMA, lečeći ljude, poručio je zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević.



Građani su i ovog puta rado iznosili svoje impresije.

- Ovakav vid pregleda mi mnogo znači jer već duže vreme planiram da zakažem kod lekara, ali to odlažem malo iz straha, malo iz lenjosti. Imala sam sreće da zakažem pregled kod endokrinologa VMA. Nije bilo lako dobiti vezu, razumem da je bilo mnogo poziva, ali mnogo sam srećna jer sam uspela. Samo još i da rezultati budu dobri, ali ne brinem, znam da će me lečiti ovde, kaže G. J. (48) iz Beograda.

Sugrađanin A. N. (49) iz Zemuna kaže da godinama nije bio da pregleda mladeže.

- Žena je videla najavu u novinama za preglede na VMA, zvala i zakazala. Moje je bilo samo da dođem. Nisam ništa čekao, doktor je bio veoma ljubazan, prezadovoljan sam.



U ovom terminu za zakazivanje, zakazano je oko 300 pacijenata, a očekuje se da ukupan broj pregleda bude veći.