Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.03.2018.

Ministarstvo odbrane u borbi za rađanje




 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin govorio je danas, prilikom posete Vojnoj bolnici Niš, o merama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u borbi protiv bele kuge i brizi o zdravlju pripadnica sistema odbrane.
 
- Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vlada bela kuga i da to jeste jedan od najvećih problema u našoj zemlji. U skladu sa njegovim naređenjima i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. I Vojska Srbije će kroz svoje mogućnostti učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu i učini to najlepše što jedna porodica može da uradi – da dobije dete. Upravo zbog toga, Vojska Srbije je već odredila solidarnu pomoć u visini od jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali isto tako i uvela da Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika koji je do sada plaćao tri pokušaja veštačke oplodnje, od sada plaća četiri pokušaja i pomeriće granicu sa 42 godine na 44 godine. Isto tako, omogućiće da porodica, bez obzira što ima jedno ili više dece, može da konkuriše i da joj bude plaćena veštačka oplodnja za svako sledeće dete, objasnio je ministar Vulin.
 
On je istakao da je zdravlje pripadnica sistema odbrane posebno bitno i značajno i zbog toga će Vojska Srbije uvesti obavezan pregled svih pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije po pitanju raka dojke i raka grlića materice.
 
- Vojska Srbije zna da je deo našeg naroda, i svaka radost i svaka briga su i naša radost i naša briga. Zato je borba protiv bele kuge i naš zadatak i daćemo sve od sebe da učestvujemo u njoj, pobednički kako Vojska Srbije uvek i čini, rekao je ministar odbrane.
 
videoVIDEOGALERIJA
21.03.2018
mp4 (206,29 MB)
Izjava