Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2018.

Dodeljeni ključevi stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, ključeve od 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Tom prilikom, ministar Vulin je istakao da ne postoji podela na aktivne i penzionisane pripadnike sistema odbrane, jer svako ko je jednom bio pripadnik Vojske Srbije on je njen pripadnik zauvek.

– Baš kao što je njegovo životno opredeljenje da bude uz svoju domovinu, da je čuva i brani, tako se i domovina i prema njemu odnosi, bez obzira na njegovo životno doba ili vreme. Vi ste svoje živote posvetili svojoj Vojsci, svoje živote ste posvetili svojoj državi i ovo je način da vam i Vojska i država za to kažu hvala – rekao je ministar odbrane i dodao da je pred nama masovna stambena izgradnja koja treba da reši stambena pitanja za sve pripadnike bezbednosnog sektora.

Ministar Vulin je naglasio da dok taj proces stambene izgradnje ne počne, a počeće u mesecima koji su pred nama, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastavljaju s politikom i organizacijom koja omogućava da se za značajni broj pripadnika Vojske obezbedi rešavanje stambenog pitanja.

–  Već sada smo ušli u dobar ciklus i  gotovo da nije bilo meseca da nismo podelili bar 30 stanova. Tako ćemo i nastaviti. Svi pripadnici Vojske Srbije mogu da očekuju da će njihovo stambeno pitanje biti rešeno. Naš cilj jeste da pokažemo svakom pripadniku naše vojske da brinemo o njemu i njegovoj porodici i da, kada uđe u naš sistem, kada postane deo sistema bezbednosti, o njemu ima ko da brine. Kao što on brine o svojoj zemlji, kao što brine o bezbednosti svakog našeg građanina, tako se i o standardu, o položaju pripadnika Vojske Srbije i o položaju njihovih porodica brine unutar Vojske Srbije. Mi vodimo računa o našim pripadnicima – rekao je ministar Vulin podsećajući da bez jake i stabilne Vojske nema ni jake i stabilne Srbije, a ona nam je svima najviši i najuzvišeniji cilj.
Jedan od ljudi koji je danas konačno rešio svoje stambeno pitanje je i pukovnik u penziji Zlatan Jeremić. On će, nakon četvrt veka, ući u svoj novi stan na Bežanijskoj Kosi.

– Ovaj dan značajan je u životu moje poredice jer nam obezbeđuje da ovaj period, odnosno moju penziju, provedem u lepšem, smirenijem okruženju, a mojoj porodici svakako veći komoditet – rekao je pukovnik u penziji Jeremić, napominjući da u današnje vreme nije nimalo lako doći do svog stana.
On je naglasio da treba imati nadu i poverenje u one ljude koji brinu o nama, jer kako kaže, u njegovoj dugoj vojničkoj karijeri od pretpostavljenih je dobijao sam brigu o njemu, njegovom položaju i dobroti kao profesionalcu i vojniku Vojske Srbije.

– Zahvaljujem se Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije da svoju penziju provedem na kvalitetniji i bolji način – rekao je Jeremić, poželevši svima koji još nisu rešili stambeno pitanje u najskorije vreme ds reše tu životnu brigu.

Danas je do krova nad glavom došao i načelnik Odseka za moral pukovnik Srećko Kuzmanović, koji na rešavanje stambnog pitanja čeka već 30 godina.

– Dobiti stan je velika stvar i veliko olakšanje za čitavu porodicu. Na taj način i država i Vojska pokazuju svoju brigu prema nama, dokazujući da trud i rad koji smo mi uložili u povećanje oprativnih i funkcionalnih sposobnosti sistema nije prošao neopaženo – poručio je pukovnik Kuznamović, dodajući da će novi stan na Bežanijskoj Kosi moći da otkupi po povoljnijim uslovima od tržišnih.

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas su dodeljena 34 stana u Beogradu, Kuršumliji, Novom Pazaru, Subotici i Kruševcu, od čega je ključeve preuzelo 29 pripadnika.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
27.02.2018
mp4 (206,05 MB)
Obraćanje ministra Vulina
27.02.2018
mp4 (168,94 MB)
Izjava pukovnika Srećka Kuzmanovića
27.02.2018
mp4 (145,39 MB)
Izjava Zlatana Jeremića
27.02.2018
mp4 (170,97 MB)
Dodela ključeva