Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.02.2018.

Održan sastanak Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti



Sastanak Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom je predsedavala predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, održan je danas u Vladi Srbije. Na sastanku su učestvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i ostali članovi Komisije.
 
Učesnici sastanka razmatrali su dinamiku i faze realizacije projekta, modele za njegovo finansiranje, rezultate Radne grupe koja je zadužena za izradu nacrta zakona o posebnim uslovima za izgradnju stanova, kao i lokacije za izgradnju stanova po gradovima (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo, Vranje).
 
Predsednica Vlade podvukla je da je neophodno da članovi Komisije i pratećih radnih grupa ubrzaju dinamiku, kako bi, nakon usvajanja zakonskog teksta, u drugom kvartalu mogla da počne izgradnja stanova.
 
Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti projekat je koji se sprovodi po naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića a koji ima za cilj popravljanje životnog standarda pripadnika bezbednosnog sektora.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.02.2018
mp4 (26,72 MB)
Sastanak