Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.02.2018.

Ministar Vulin: Vojska brine za budućnost dece svojih pripadnika



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković organizovali su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, prijem pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kojima su uručena rešenja o solidarnoj pomoći za rođenje deteta, uvedenoj od ove godine na inicijativu vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića.

Rešenje o solidarnoj pomoći za rođenje deteta jedna je u nizu mera za poboljšanje socijalnog položaja zaposlenih u sistemu odbrane i dodeljuje se prvi put. Solidarnu pomoć danas je dobilo 38 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Pomoć podrazumeva novčani iznos prosečne plate u Srbiji.

Ministar Vulin čestitao je prisutnima na tome što su učinili ono najlepše i najdragocenije što svako od nas može da učini, što su preuzeli najvažniju, najtežu, najodgovorniju i najlepšu ulogu u životu – što su postali roditelji.

- Vaša Vojska vam je zahvalna što rađate decu, zahvalna vam je što Srbiji vraćate nadu, ponosna je na vas baš takve kakvi jeste i sigurna da će oni što dolaze iza vas biti samo još bolji. Solidarna pomoć za rođenje deteta inicijativa je vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića a Ministarstvo odbrane je sprovelo. Ona je potreba da se još jednom, i na još jedan način, poboljša položaj svih pripadnika Vojske Srbije, da se pokaže kako smo u stanju da u sopstvenim sredstvima uvek pronađemo mogućnosti da pomognemo tamo gde je pomoć zaista potrebna. A kada se rodi novi život, onda pomoć i jeste potrebna, rekao je ministar Vulin.

On je poručio da je Vojska čuvar tradicionalnih i porodičnih vrednosti.

- Ovo je naš način da pokažemo koliko nam je stalo do naših porodica, do novog života i novih života bez kojih Srbije nema i zbog kojih Srbija mora da postoji. Sve što uradimo, učinimo i pomislimo činimo zbog njih, zbog njihove budućnosti, da svakako bude bolja i sigurnija nego što je bila naša prošlost ili naša sadašnjost. Zahvaljujem vam još jednom na rađanju, ali vam zahvaljujem i na svakodnevnom radu, samopregoru i žrtvovanju, na tome što kao pripadnici Vojske Srbije uvek mislite o budućnosti svoje, ali i sve dece. Sva deca su naša deca, zato smo tu. Sigurna i jaka Vojska Srbije, jaka i zadovoljna Vojska Srbije garant  je budućnosti svakog našeg deteta. Kada se vratite kućama poljubite najmlađe, poželite im ono što im želite svakog dana – i dobro i zdravlje i radost. Poljubite ih u ime svakog od nas i neka znaju da su dobrodošli u dobroj zemlji zbog koje vredi živeti, učiti, raditi, zbog koje se vredi roditi, zemlji koja se raduje njihovom plaču, i samo njihovom plaču, poručio je ministar odbrane.

U ime svih dobitnika solidarne pomoći, prisutnima se obratio kapetan Bojan Mandić i zahvalio na pomoći Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije te naglasio da će to biti veliki podsticaj za dalje rađanje dece u Srbiji, i da će vaspitavanje i obrazovanje najmilijih biti kvalitetno.

Desetar Perica Kostić zahvalio je na pomoći sistemu odbrane i istakao da je ona „u ovim trenucima najpotrebnija“. Poručnik Stefan Miletić naglasio je da saznanje da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije misle o njima i njihovoj deci uliva sigurnost i podiže motivisanost za dalji rad, napredovanje i požrtvovanost sistemu. Značaj solidarne pomoći takođe je naglasio i stariji vodnik prve klase Zoran Jovanović, koji je ove godine postao otac četvrtog deteta.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.02.2018
mp4 (221,53 MB)
Obraćanje ministra Vulina
05.02.2018
mp4 (58,6 MB)
Obraćanje kapetana Mandića
05.02.2018
mp4 (47,67 MB)
Utisci
05.02.2018
mp4 (146,05 MB)
Događaj