Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.01.2018.

Ministar Vulin: Nastavljamo modernizaciju




Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas preduzeće „FAP korporacija“ a.d. Priboj. Tom prilikom, realizovano je i preuzimanje novoproizvedenih vozila za potrebe Vojske Srbije.

Prema rečima ministra odbrane, Vojska Srbije intenzivno nastavlja sa procesom modernizacije, zanavljanja svega onoga što je pojeo zub vremena, naše potrebe i borbe da se uklapamo sa novim dostignućima i kada je u pitanju borbena ali i neborbena tehnika.

- FAP je od velikog interesa za Vojsku Srbije, od velikog značaja za čitavu našu zemlju, za ovaj prostor, za Vojsku, i mi smo apsolutno spremni da radimo sa FAP-om. Zadovoljni smo kvalitetom, rokovima, vozilima koja smo dobili i zato smo došli danas po još 10 kamiona. Želimo da FAP zaokruži svoju gamu, da imamo i 4h4 i 6h6 i 8h8, da imamo sve ono što je potrebno našoj vojsci, da to nabavljamo iz naših sredstava, od domaće pameti, i od domaćeg znanja i radnika, rekao je ministar Vulin.

On je istakao da je za ovu godinu predviđeno najmanje 266 miliona dinara za kupovinu FAP-ovih proizvoda.

- Nadamo se da to može da bude i više, zavisi naravno od rokova i rada, ali ono što je sasvim sigurno je to da se Vojska Srbije intenzivno oprema i da će u tom poslu FAP biti naš saveznik i da će biti deo onoga što pripremamo kao odbrambena industrija Srbije, onoga što će garantovati i rad ovim ljudima, svim ovim vrednim radnicima, ali isto tako i Vojsci Srbije važnog i sigurnog partnera od koga ćemo uvek moći da dobijemo sve što nam je potrebno u najkraćem  roku i baš onako kako je nama potrebno. Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u kvalitet života lokalne zajednice i u kvalitet života svih ljudi koji žive u Srbiji. Svako ulaganje u Vojsku Srbije je i ulaganje u tehnološki napredak civilnih struktura, jer kad uložite u Vojsku, kada napravite snažnu Vojsku, vi ste napravili tehnološki razvijenu zemlju, ali pravite i politički stabilnu zemlju koja će biti i ekonomski stabilna.Ulaganje u jaku Vojsku je ulaganje u jaku državu Srbiju, zaključio je ministar odbrane. 

Načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković istakao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije stvaraju finansijske uslove, a da FAP stvara proizvodne i tehnološke uslove da se ovakve isporuke u budućnosti dešavaju češće, kako za kamione ovog modela, tako i za ostala terenska vozila iz proizvodnog programa FAP-a.

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković naglasio je da je ministar Vulin zadovoljan današnjim obilaskom i radom fabrike.

- Smisao postojanja svake fabrike je da korisnik bude zadovoljan. U ovom trenutku to je Vojska Srbije. Zahvaljujemo na podršci FAP-u, jer sigurno da bez nje ne bismo uspeli da proizvedemo kamione i ko zna gde bi danas bio FAP. Krajem prošle godine dobili smo još jedan ugovor sa Vojskom Srbije, što je bitno za obe strane. To je nulta serija 20-22-28 u vrednosti od 109 miliona dinara, očekujem da ćemo u ovoj godini dobiti još nešto u razvojnom smislu, poručio je Vuković.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.01.2018
mp4 (92,58 MB)
Ministar Vulin
26.01.2018
mp4 (23,59 MB)
Brigadni general Željko Ninković
26.01.2018
mp4 (77,55 MB)
Generalni direktor Ranko Vuković
26.01.2018
mp4 (42,7 MB)
Poseta