Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.01.2018.

Unapređenje saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije



Načelnik Kabineta ministra odbrane, ujedno šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), brigadni general Siniša Radović sastao se danas sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem, u prostorijama Olimpijskog komiteta Srbije.

Na sastanku je bilo reči o nastavku i unapređenju saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Olimpijskim komitetom Srbije i zajedničkim aktivnostima u oblasti sporta te o mogućim oblastima i oblicima dalje međusobne saradnje. 

Pokrenuta je inicijativa o zajedničkim aktivnostima na sprovođenju programa Olimpijskog komiteta Srbije „Karijera posle sporta“, gde bi vrhunski sportisti bili angažovani u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Takođe, razmatrana je i inicijativa o izboru i proglašenju najboljeg sportiste i najbolje sportske ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u olimpijskim sportovima, pod okriljem Olimpijskog komiteta Srbije.

Na današnjem sastanku istaknuta je i potreba za daljim unapređenjem i produbljivanjem tradicionalno dobre višegodišnje saradnje, kao i za nastavkom podrške Olimpijskog komiteta Srbije razvoju sporta u Vojsci Srbije.
photoFOTOGALERIJA