Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.01.2018.

Obnova Vojne akademije



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas Vojnu akademiju na kojoj su trenutno u toku infrastrukturni radovi s ciljem podizanja kvaliteta uslova života i rada kadeta.

Tom prilikom, ministar odbrane je istakao da je ulaganje u vojno obrazovanje ulaganje u budućnost Vojske Srbije, a samim tim ulaganje u budućnost čitave naše zemlje i svakog našeg građanina.

– Veoma sam zadovoljan intenzitetom radova, zadovoljan sam kako se rokovi poštuju i siguran da ćemo u dogovorenom i planiranom vremenu završiti sa obnovom naše Akademije. Ministarstvo odbrane je za obnovu Vojne akademije odvojilo gotovo 300 miliona dinara. Svaki dinar koji se potroši na infrastrukturne radove na Vojnoj akademiji pomoći će našim kadetima da žive i rade u boljim uslovima. Ovo je godina jake i zadovoljne Vojske Srbije. Jake - zato što ćemo je naoružavati i opremati i zadovoljne - zato što ćemo poboljšavati materijalni položaj svih njenih pripadnika, ali isto tako poboljšavati uslove za rad svih naših pripadnika. Vojna akademija je jedan od najvažnijih delova naše vojske, institucija koja je slavna, institucija čija je tradicija i čiji su rezultati poznati širom sveta, rekao je ministar Vulin dodajući da je na sistemu da našim kadetima, našim budućim oficirima obezbedi najbolje uslove, a da će oni će to umeti da vrate znanjem, stručnošću, ali i požrtvovanošću i ljubavlju prema svojoj otadžbini.

Načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković zahvalio je Ministarstvu odbrane koje je prepoznalo važnost ulaganja u ustanovu kojoj je povereno školovanje budućeg oficirskog kadra. On je istakao da pojedini infrastrukturni radovi i ulaganja nisu izvođena dugi niz godina na Vojnoj akademiji.
– Ono što podiže standard kadeta, polaznika Škole nacionalne odbrane, kao i svih zaposlenih na Vojnoj akademiji jesu temeljni i kapitalni radovi koji se odnose na renoviranje sportskog centra, pištoljske streljane i sportskih terena, a čime će biti podignuti kapaciteti za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, rekao je prvi čovek Vojne akademije ističući da je reč o značajnim radovima koji će podići kapacitet obrazovnog procesa za dugi niz godina.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su radove na sportskim terenima, u pištoljskoj streljani, kao i u sportskom centru gde su razgovarali s radnicima koji su trenutno angažovani na izvođenju infrastrukturnih radova.

Sa stepenom realizacije infrastrukturnih radova koje oko uređenja vojnog kompleksa „General Jovan Mišković” u Beogradu izvodi Vojnograđevinska ustanova  „Beograd”, ministra odbrane i načelnika Generalštaba upoznali su potpukovnik Slobodan Starčević, načelnik Uprave za infrastrukturu SMR MO i pukovnik Zoran Lučić, načelnik Odeljenja za logistiku Vojne akademije.

Obilasku radova prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna i načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković.

U toku ove i naredne godine na Vojnoj akademiji predviđeni su infrastrukturni radovi u vrednosti od oko 300 miliona dinara. Osim obnavljanja piste, sportskog centra i streljane, koji su u toku, predviđeno je i renoviranje smeštajnih kapaciteta kako bi se podizanjem kvaliteta uslova života i rada, omogućilo bolje i uspešnije obrazovanje budućih oficira Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
21.01.2018
mp4 (83,27 MB)
Izjava ministra Vulina
21.01.2018
mp4 (91,28 MB)
Izjava generala Zekovića
21.01.2018
mp4 (132,51 MB)
Pokrivalica