Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.12.2017.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbraneSvim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar – Dan vida.

Na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog Generalštaba, vojvoda Radomir Putnik pre više od jednog veka doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.

Ponosno nastavljajući bogatu tradiciju, kada je Srbija bila među petnaest zemalja u svetu koje imaju vojno vazduhoplovstvo i među prvih pet koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima, koristeći bogato iskustvo i znanje, uložili ste maksimalne napore u izvršavanju namenskih zadataka.

Uprkos složenim uslovima u kojima radite, na najbolji način koristite objektivne mogućnosti da u skladu sa zahtevima modernog doba osavremenite vaše jedinice, pokazujući uz to visok stepen profesionalizma i spremnost da u svakom trenutku ispunite zadatke pred vama.

Čestitam vam praznik, uveren da ćete i ubuduće uspešno izvršavati namenske zadatke i doprinositi izgradnji i razvoju kako vaših jedinica, tako i afirmaciji vazduhoplovstva Vojske Srbije u celini.