Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.12.2017.

Izašao je novi broj „ODBRANE“



Pri­bli­ža­va­ju­ći se kra­ju go­di­ne, dr­ža­va i mi­ni­star­stva su­mi­ra­ju po­stig­nu­te re­zul­ta­te na osno­vu ko­jih pro­jek­tu­ju pla­no­ve za bu­duć­nost. Pod­no­se­ći iz­ve­šta­je pred­sed­ni­ku Re­pu­bli­ke Sr­bi­je Alek­san­dru Vu­či­ću, mi­ni­star od­bra­ne Alek­san­dar Vu­lin i na­čel­nik Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Sr­bi­je ge­ne­ral Lju­bi­ša Di­ko­vić po­kre­nu­li su ne­ka od naj­va­žni­jih pi­ta­nja za pri­pad­ni­ke Mi­ni­star­stva od­bra­ne i Voj­ske Sr­bi­je, ko­ja već go­di­na­ma če­ka­ju na re­ša­va­nje. Bo­lji ma­te­ri­jal­ni po­lo­žaj, kva­li­tet­ni­ja opre­mlje­nost je­di­ni­ca i ma­sov­na sta­no­grad­nja za pri­pad­ni­ke si­ste­ma od­bra­ne bi­će u na­red­nom pe­ri­o­du je­dan od te­ži­šnih za­da­ta­ka dr­ža­ve. Za­po­sle­ni u Voj­sci, Po­li­ci­ji i u Bez­bed­no­sno-in­for­ma­tiv­noj agen­ci­ji do kra­ja go­di­ne do­bi­će bo­nus u iz­no­su od 10.000 di­na­ra, a na­red­nih go­di­na mno­gi „ču­va­ri dr­ža­ve” mo­gli bi ko­nač­no traj­no da re­še stam­be­no pi­ta­nje. Te me­re, s na­ja­vlje­nim po­ve­ća­njem pla­ta u iz­no­su od 10 od­sto, po­tvr­đu­ju da Sr­bi­ja bri­ne o svo­jim sna­ga­ma bez­bed­no­sti.

Te­ma no­vog bro­ja na­šeg ma­ga­zi­na ba­vi se pi­ta­njem na­ci­o­nal­ne bez­bed­no­sti Sr­bi­je i nje­nim ugro­ža­va­njem. Tekst se na­do­ve­zu­je na ne­dav­no odr­ža­nu tri­bi­nu na be­o­grad­skom Saj­mu knji­ga na ko­joj su sem osta­lih go­vo­ri­li aka­de­mik prof. dr Si­ni­ša Bo­ro­vić, ge­ne­ra­li u pen­zi­ji prof. dr Bran­ko Kr­ga, ne­ka­da na­čel­nik Ge­ne­ral­šta­ba i pr­vi čo­vek voj­ne oba­ve­štaj­ne slu­žbe, i Svet­ko Ko­vač, ne­ka­da­šnji di­rek­tor Voj­no­be­zbed­no­sne agen­ci­je, prof. dr An­dre­ja Sa­vić, biv­ši di­rek­tor Bez­bed­no­sno-in­for­ma­tiv­ne agen­ci­je.
 
 
U FOKUSU – Bolji standard za pripadnike sistema odbrane:
VOJSKA ĆE SIJATI NOVIM SJAJEM
 
TEMA – Savremeni bezbednosni izazovi:
NACIONALNA STRATEGIJA PUT IZLASKA IZ KRIZE
           
ODBRANA – Dan vojnih veterana i kultura sećanja:
SRBIJA SE PONOSI SVOJIM RATNICIMA
 
Investiciono uređenje poligona u Nikincima:
NA POČETKU VELIKOG POSLA
 
Potpukovnik Johen Rozendal:
RAZMENA ISKUSTVA IMPERATIV BEZBEDNOSTI
 
DRUŠTVO – Emisija „Za hristoljubivu vojsku” na tv „Hram”:
JEDINSTVENA NA MEDIJSKOJ SCENI
 
Nacionalna asocijacija za oružje Srbije:
U INTERESU BEZBEDNOSTI
 
SVET – Mugabe predao vlast u Zimbabveu:
HRONIKA NAJAVLjENOG UDARA
           
KULTURA – Izložba „Duša od stakla i snaga poteza” u Domu vojske:
OMAŽ LjUBAVI
 
Prošlost znalački preslikana u sadašnjost:
SIMBOL VITEŠKE ČASTI I DOSTOJANSTVA
 
FELjTON – Savremeno obaveštajno ratovanje (4):
JUGOSLAVIJA KLASIČAN PRIMER
           
ISTORIJA – Desant u pozadinu Sremskog fronta:
JURIŠ PREKO DUNAVA
 
SPECIJALNI PRILOG – ARSENAL 106
SAVREMENO NAORUŽANjE KOD NAS I U SVETU
 
„ODBRANU“ možete kupiti na kioscima „ŠTAMPE“ i „FUTURE PLUS“, u „VOJNOJ KNjIZI“ u Vasinoj ulici 22, u Beogradu, po ceni od 100 dinara, a digitalno izdanje na portalu www.novinarnica.net.