Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.12.2017.

Poseta predstavnika italijanskog Vojnog centra za strategijske studije



Visoka delegacija Vojnog centra za strategijske studije Ministarstva odbrane Italije, predvođena direktorom kontraadmiralom Mariom Karuzom, boravi u zvaničnoj poseti institucijama Ministarstva odbrane Republike Srbije.

U ime ministra odbrane delegaciju je primio i pozdravio državni sekretar Aleksandar Živković. Na sastanku je konstatovano obostrano zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje u naučnoj oblasti sa izrazitom perspektivom za njeno unapređenje.

Tokom današnjeg dana, delegacija iz Italije posetila je Institut za strategijska istraživanja Ministarstva odbrane i Univerzitet odbrane.

Direktorka Instituta za strategijska istraživanja Jovanka Šaranović i direktor Vojnog centra za strategijske studije Ministarstva odbrane Italije kontraadmiral Mario Karuzo potpisali su danas Sporazum o međusobnoj saradnji i razgovarali o unapređenju saradnje srpskog i italijanskog vojnog instituta na polju naučnog rada kroz definisanje konkretnih naučno-istraživačkih aktivnosti koje bi instituti zajedno realizovali u narednom periodu. 

Poseta Institutu za strategijska istraživanja uzvratna je poseta pošto je delegacija Instituta za strategijska istraživanja boravila u Rimu, u septembru prošle godine.

Kasnije danas, italijanska delegacija posetila je Rektorat Univerziteta odbrane, gde je rektor general-major Mladen Vuruna predstavio aktivnosti Univerziteta odbrane.

Kontraadmiral Karuzo zahvalio je na prilici da sazna više o aktivnostima institucija u Ministarstvu odbrane Srbije i istakao nadu da će potpisivanje današnjeg Sporazuma biti samo baza za naredne vidove saradnje tih institucija. 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.12.2017
mp4 (93,44 MB)
Poseta