Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.11.2017.

Poseta delegacije Narodnooslobodilačke armije Kine



Delegacija Kancelarije za međunarodnu vojnu saradnju Centralne vojne komisije Narodnooslobodilačke armije Kine boravila je u zvaničnoj poseti Ministarstvu odbrane Republike Srbije.

Cilj posete bio je razmena iskustava iz oblasti međunarodne vojne saradnje i upoznavanje sa načinom rada, kao i organizacijom i realizacijom te funkcije u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

U otvorenoj i prijateljskoj atmosferi, a povodom završetka kalendarske godine, sumirani su i do sada postignuti rezultati u bilateralnoj saradnji. Sagovornici su se saglasili da postoji kontinuitet sadržajne saradnje u oblasti odbrane, koja u potpunosti odražava partnerstvo i dostignuti visok stepen opštih i političkih odnosa dve prijateljske države.

Tokom prijema u Sektoru za politiku odbrane i Univerzitetu odbrane, razmatrana su pitanja od značaja za unapređenje saradnje, uz zajedničku saglasnost da u narednom periodu dostignuti nivo odnosa treba zadržati i po mogućstvu unaprediti, u svim oblastima od zajedničkog interesa.
 
photoFOTOGALERIJA