Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.10.2017.

Emisija o Vojsci Srbije na RTV Vojvodine



Direktori Vojnofilmskog centra „Zastava film“ i  Javne medijske ustanove „Radio Televizija Vojvodine“, potpukovnik Goran Ikonić i dr Miodrag Koprivica, danas su u Novom Sadu potpisali ugovor kojim se regulišu međusobna prava i obaveze na realizaciji emisije „Radio Televizije Vojvodine“ o odbrani i Vojsci Srbije, pod radnim naslovom „Postrojavanje“.
 
Polučasovna emisija, koju će činiti kratke reportažne forme u trajanju od pet do sedam minuta, koje će pokriti različite oblasti delovanja i života Vojske Srbije, biće emitovana dvaput mesečno počev od 29. oktobra u podne.
 
Nakon što je domaćinima preneo pozdrave ministra odbrane Aleksandra Vulina, potpukovnik Ikonić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i istakao da dve kuće već duže vreme imaju korektnu saradnju, i da je današnji čin potpisivanja samo to potvrdio.
 
- U narednom periodu saradnju ćemo intenzivirati i unaprediti, istakao je direktor „Zastava filma“ i dodao da ta filmska kuća uspešno sarađuje sa Javnim radiodifuznim servisom, ali i drugim televizijama.
 
On je podsetio da je Vojnofilmski centar „Zastava film“ ustanova u okviru Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane, koja realizuje zadatke iz oblasti informativne i filmske delatnosti i da nastavak saradnje sa RTV Vojvodine vidi kao potvrdu digniteta kuće iz koje dolazi.
 
- Najvažnije je da doprinesemo kvalitetnijem informisanju građana Vojvodine o temama iz života i rada pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a biće to i prilika da prikažemo deo naše arhivske građe koju prikupljamo, maltene, već sedam decenija, rekao je potpukovnik Ikonić, koji je emisiji „Postrojavanje“ poželeo dobru gledanost i dugovečnost.
 
Urednica rubrike „aktuelnosti“, Televizije Vojvodine, Željka Petrović rekla je da ta kuća godinama nije imala specijalizovanu emisiju koja bi se bavila pitanjima Vojske.
 
- Sada smo prepoznali tu potrebu, jer smatramo da je Vojska jedna od najvažnijih državnih institucija i sigurno zaslužuje pažnju javnog servisa, rekla je Petrović i dodala da se nada da će poverenje i interesovanje gledalaca opravdati to uverenje.
 
Autorka emisije „Postrojavanje“ biće Bojana Lalić Šević, koja, kako se moglo čuti, voli da kaže da će u tom programskom segmentu, osim zvaničnih informacija iz sistema odbrane, moći da se vidi kako žive obični vojnici, odnosno kako izgleda njihov život i „kako žive i dišu“.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
27.10.2017
mp4 (89,36 MB)
Emisija o Vojsci Srbije na RTV Vojvodine
27.10.2017
mp4 (68,06 MB)
Izjava potpukovnika Ikonića
27.10.2017
mp4 (73,14 MB)
Izjava Željke Petrović