Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.10.2017.

Sastanak ministra odbrane sa predstavnicima kompanije Češka Zbrojovka



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima kompanije „Češka Zbrojovka“ na čelu sa Lubomirom Kovarikom, predsedavajućim borda direktora koji su inicirali razgovore o uspostavljanju saradnje Srbije i Češke u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme.
 
Reč je o kompaniji poznatoj po proizvodnji streljačkog naoružanja u svetskim okvirima, te su se sagovornici saglasili da bi zajednički projekti bili još jedan u nizu doprinosa vrlo aktivnoj ukupnoj saradnji dve zemlje.
 
Ministar Vulin je rekao da Srbija unapređuje svoj zakonski okvir u oblasti proizvodnje i naoružanja i vojne opreme i usklađuje ga sa modernim evropskim zakonodavstvom u sklopu puta pridruživanja Evropskoj uniji, te se stoga veoma brzo očekuju i zakonska rešenja koja će olakšati investiranje stranog kapitala u srpske fabrike odbrambene industrije.
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je naglasio da Ministarstvo odbrane pozdravlja i podržava uspostavljanje saradnje češke kompanije s JP „Jugoimport SDPR“ u oblastima od zajedničkog interesa i izrazio nadu da će se u toku posete predstavnika kompanije „Češka Zbrojovka“ dogovoriti konkretni koraci u cilju operacionalizacije te saradnje.
 
photoFOTOGALERIJA