Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.10.2017.

Poseta predstavnika Saveznog ministarstva odbrane Nemačke



Predstavnci Saveznog ministarstva odbrane Nemačke boravili su u poseti Upravi za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane radi ekspertskih razgovora u oblasti strategijskog planiranja odbrane. Predmet razgovora bila su iskustva i dostignuća u oblasti planiranja razvoja sistema odbrane, te primena metoda, alata i tehnika u tom procesu.
 
Delegaciju Saveznog ministarstva odbrane Nemačke primio je v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović, a ekspertskim razgovorima rukovodio je načelnik Odeljenja za planiranje, programiranje i analize Uprave za strategijsko planiranje pukovnik dr Dejan Stojković.

Delegaciju Saveznog ministarstva odbrane Nemačke činili su načelnik Uprave za resurse i implementaciju Direktorata za planiranje pukovnik Mihael Johanes Mager i izaslanik odbrane potpukovnik Tomas Beker. U ekspertskim razgovorima učestvovali su predstavnici Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane i Uprave za planiranje i razvoj (J-5) Generalštaba Vojske Srbije.